Портрети на надеждата

Артист: Илиан Илиев

“Домът е където е сърцето – когато си далеч, когато ти се наложи да напуснеш дома си, когато нямаш дом – тогава трябва да пазиш винаги топлината в себе си. Защото там си ти, там е домът ти.”

Артист: Албена Цонева – Albena Limoni

Всеки човек заслужава да има достоен дом и да се чувства защитен от заплахи към собствеността си. Това е основно човешко право, регламентирано в член 25 на Всеобщата декларация за правата на човека, приета от ООН.

“Това, което най-много ме докосна, е половото неравенство и трудностите да имаш къща, ако си жена. Главната героиня в илюстрацията носи тениска с думи, които са свързани с нейната съдба и със смисъла на нейната битка: home, safe, equality, future. Нарисувала съм силуета на един град в далечината, като място, към което тя се е отправила и където ще намери всички неща, в които вярва и преследва.”

Артист: Деси Баева

Законите или обичаите в повече от половината страни по света, ограничават достъпа до собственост на земя за жени. Премахването на това ограничение има ключово значение за елиминиране на крайната бедност.