Корпоративни партньори


Партньорство с компания Винербергер

През 2012 г. Винербергер, водещият доставчик на решения от керамични строителни материали в световен мащаб и международната организация Habitat for Humanity International – световен лидер в решаването на въпроси за жилищната бедност, подписаха споразумение за партньорство с цел подпомагане на семейства от Румъния и България.Партньорството е многофункционално сътрудничество, което включва както финансова подкрепа, така и експертна и професионална подкрепа под формата на доброволно отделено време от служители на Винербергер. Целта е да се осигури правилното използване на продуктите в проектираните от организацията домове.

През периода от 2013 г. до 2015 г. два екипа доброволци от Винербергер България ЕООД и един екип доброволци от Винербергер Груп от общо 11 държави, се включиха в социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд за семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди“. Винербергер и дъщерните й дружества Тондах и Пайплайф, подкрепиха проекта с предоставянето на керамични блокове Porotherm, керамични керемиди Тондах и ВиК инсталации на Пайплайф, необходими за изграждането на четирите къщи. Освен това групата на Винербергер осигури и финансова и професионална подкрепа, като например обучение за зидарските дейности при изграждането. С използването на енергийно ефективните строителни материали на Винербергер, семействата-бенефициенти по проекта могат да спестяват от комунални разходи всяка година.


Партньорство с компания Whirlpool

През 2013 г., 29 служители на компания Whirlpool от 9 страни посетиха България, за да дарят време и умения в строителните дейности на проект „Изграждане на четири жилища в град Костинброд за семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди“. Това е първият международен екип от доброволци, който Хабитат България посреща по този проект. Екипът на Whirlpool подготви парцела за бъдещите строителни дейности.

За повече от петнайсет години съвместно партньорство, Whirlpool е сред най-ангажираните партньори на Habitat for Humanity. Всяка година компанията изпраща екипи от доброволци в различни региони по света, като по този начин помага на много семейства да се сдобият с достоен дом.


Партньорство с компания Procter & Gamble

Procter & Gamble партнира на Habitat for Humanity в глобален мащаб, като финансира изграждането, ремонта и подобряването на домове в 12 страни по света. Този ангажимент към Habitat for Humanity представлява участие на доброволци на глобално ниво и се осъществява всяка година.

През 2013 г., служители на P&G България подкрепиха активно глобалния ангажимент, като се включиха в доброволчески ден, организиран от Хабитат България по прокет „Изграждане на четири жилища в град Костинброд за семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди“. В рамките на проекта се изградиха четири енерго-спестяващи еднофамилни къщи.

За служителите на P&G България бе голямо удоволствие да се включат в проекта на Хабитат в Костинброд и да помогнат за построяването на домове на семействата. Вълнуваме се, че сме част от глобалното партньорство с Habitat for Humanity и че посветихме време и усилия, за да помогнем за построяването на удобни домове за семейства в България и цял свят.“, коментира Еуджен Драгомиреску, P&G Bulgaria Country Manager.


Партньорство с фондация MetLife

През 2016 г., MetLife обяви регионално партньорство с Habitat for Humanity във връзка с откриването на първата Седмица на общественополезните дейности, която стартира на 23 май в Европа, Близкия Изток и Африка. Партньорството, което е финансирано от филантропския клон на MetLife – Фондация MetLife, ангажира служители на компанията, собствениците на жилища и членове от общността да работят заедно по проекти свързани със строителство или ремонти на къщи на Habitat for Humanity в България, Египет, Англия, Унгария, Ирландия, Йордания, Ливан, Полша и Румъния.

От 2016 г. до 2019 г. в Седмицата на общественополезните дейности участваха над 70 доброволци, служители на MetLife България. Те се включиха активно в строителните дейности на социалния проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд за семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди“. Жилищата, всяко от които е с площ от 86 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. Чрез помощта на доброволците от MetLife България се извърши вертикалната планировка по проекта, включваща поставяне на декоративни настилки, изграждане на тревни площи и засаждане на цветна растителност. Партньор на проекта в тези дейности е компания Земелрок Щайн+Дизайн ЕООД, която любезно предостави всички изделия необходими за гладкото протичане на работния процес.

Фондация MetLife има дългогодишна традиция в подкрепата на инициативи, които ангажират доброволците на MetLife в дейности, подобряващи качеството на живот и увеличаващи възможностите в общностите, които обслужват.


Партньорство с компания Henkel

Хабитат България започна нов доброволчески проект в град Варна. В началото на октомври 2018 г., група от 15 служители на компания Henkel от България и Австрия, дариха време и умения на строителния обект. Това е първият корпоративен екип от доброволци на компания Henkel, който Хабитат България посреща. Групата работи по възстановяването на жилище пострадало при тежкото наводнение във варненския квартал „Аспарухово“ през 2014 г. Семейството–бенефициет по проекта взе активно участие във възстановяването на своето жилище, заедно с доброволците от компанията. Този вид съвместна работа е задължителна практика при доброволческите инициативи на Хабитат.

„Реализирането на проекта във Варна е доказателство, че с подкрепата на бизнеса и доброволчеството е напълно възможно да се осигуряват достойни домове за всеки човек.“ сподели г-н Минчо Бенов, Национален директор на Хабитат България.

Henkel е сред най-ангажираните партньори на Habitat for Humanity International. Всяка година корпорацията изпраща екипи от доброволци в целия регион и помага на много семейства, подпомагани от Хабитат, да се сдобият с достоен дом.


Строителния проект на Хабитат България “Изграждане на четири жилища в град Костинброд за семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди“ бе подкрепен и от Сен Гобен Констракшън Продъктс България, Титан Златна Панега Цимент, Ролпласт, Интекст, Земелрок Щайн+Дизайн и Велукс България. Компаниите, които са сред най-големите производители на строителни материали и интериорни решения за дома и градината, любезно предоставиха материали за новите жилища.


Партньорство с компания Сенсика Технолоджис

През август 2021 г., благодарение на любезното партньорство със Сенсика Технолоджис, Хабитат България започна да използва услугите на технологичната компания в областта на медийния мониторинг, чрез мобилното й приложение – Sensika – налично в Apple App Store и Google Play Storе. Системата на приложението предоставя възможност за глобален медиен мониторинг и анализ в реално време на различни теми. Научете повече на: https://sensika.com/