Kонференция „Биомаса и справедлив енергиен преход“

Новини

Природозащитната организация WWF за Централна и Източна Европа организира конференция на тема “Биомаса и справедлив енергиен преход” в партньорство с офисите на Habitat for Humanity в България, Румъния и Унгария.

Конференцията ще се излъчва онлайн през Zoom на следния линк: https://bit.ly/3nmjlwy с парола 828072, съответно на:

6 юли от 09:30 до 16:30 ч.
7 юли от 10:00 до 13:00 ч.

Експерти от цяла Европа ще разгледат последиците за климата, горите и общностите от тази неефективна практика. Ще бъдат обсъдени и алтернативите за получаване на енергия, които не оказват отрицателно влияние на околната среда.

Снимка: WWF България

В няколко панела специалистите от различни страни ще разгледат политическия контекст на проблема с биомасата и възможностите за устойчивото й използване. Същевременно ще се потърси решение в алтернативни източници на енергия.

За допълнителна информация разгледайте пълната програма на събитието тук: “Биомаса и справедлив енергиен преход”

——————————

Кампанията “Енергийната ефективност си струва” е инициирана по два проекта – Биоскрийн и Био Баланс.

Проектът Bio Screen се изпълнява от офисите на WWF в България, Румъния и Унгария, Енергийна агенция Пловдив и Фондация за регионално политическо сътрудничество в енергетиката и инфраструктурата, Унгария (REKK Foundation) с подкрепата на Германското федерално министерство на околната среда и програма EUKI.

Проектът Bio-Balance e финансиран по Програма LIFE за управление и информация, свързани с климата. Той ще надгради резултатите, постигнати по проекта Bio Screen. Проектът се изпълнява в партньорство с офисите на Habitat for Humanity в България, Румъния и Унгария.